Töltött kínai kel
Hmmm! Kínai kel. Vettem egyet két nappal ezelőtt a boltban, és még nem tudtam mit kezdjek vele. Rakottra gondoltam, de aztán meggondoltam magam... Meg aztán alig volt itthon tejföl.
Véletlenül kiszámoltam a kalóriaértékeit is:) (1 tányér - képen látható adag: 706 kcal - fehérje: 41g, szénhirdát: 29g, zsír: 46g)
Hozzávalók:
500 g darált sertéslapocka
100 g bulgur
2 g metélőhagyma
só, bors, fokhagymapor
1 db kínai kel
3 ek zabpehelyliszt
3 ek kókuszolaj
fűszerpaprika
2 ek tejföl 12 %-os
A hús a nyers bulgurral, az aprított metélőhagymával és a fűszerekkel jól összedolgozzuk. A kelkáposztát megmossuk, leveleire szedjük. Belegöngyöljük a húst. Nekem 10 hengerem lett. Ezt letettem az edény aljára. A maradék kelkáposztát felszeljük vékony csíkokra és a gombócokra szórjuk. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Szórunk rá sót, őrölt köményt.
Feltesszük főni. A kínai kel gyenge, hamar megfől. Kb. fél óra, 40 perc alatt kész, de ellenőrizzük a gombócokat. Amikor már kész van, rántást csinálunk a kókuszolajból és a zabpehelylisztből és berántjuk a főzeléket. Utána én még tettem bele 2 ek tejfölt is. (Mert ennyi volt:))
Jó étvágyat!