Tarhonyás hús - light:)
A hozzávalók két adagra vonatkoznak:
csirkehús 130 g (ki mit szeret. Nekem épp volt egy kiolvasztott egész csirkecombom, azt kockáztam fel)
ch csökkentett tarhonya 85 g
vöröshagyma egy kisebb darab
3 db koktélparadicsom (vagy egy normál)
fél paprika
kókuszzsír
fokhagymapor, só, bors, fűszerpaprika
A tarhonyát kevés kókuszzsíron megpirítjuk, majd felengedjük vízzel, sózzuk, és megfőzzük a szokásos módon. A vöröshagymát felkockázzuk, megpirítjuk kókuszzsíron, a tűzről levéve fűszerpaprikát keverünk bele, majd visszatéve a tűzre, megpirítjuk rajta a húst. Beletesszük a felaprított paprikát, paradicsomot, majd felengedjük vízzel és hagyjuk főni. Fűszerezzük.
Mikor kész, összekeverjük a tarhonyával. Isteni! Jó végre tarhonyát is enni:) Bár szénhidrát csökkentett, azért mégiscsak ebédre fogyasszuk, ennek az adagnak a fele még nem bűn!!!
Jó étvágyat!