Tarhonyás hús - light:)

2015.07.19 21:20

A hozzávalók két adagra vonatkoznak:

csirkehús 130 g (ki mit szeret. Nekem épp volt egy kiolvasztott egész csirkecombom, azt kockáztam fel)

ch csökkentett tarhonya 85 g

vöröshagyma egy kisebb darab

3 db koktélparadicsom (vagy egy normál)

fél paprika

kókuszzsír

fokhagymapor, só, bors, fűszerpaprika

 

 

A tarhonyát kevés kókuszzsíron megpirítjuk, majd felengedjük vízzel, sózzuk, és megfőzzük a szokásos módon. A vöröshagymát felkockázzuk, megpirítjuk kókuszzsíron, a tűzről levéve fűszerpaprikát keverünk bele, majd visszatéve a tűzre, megpirítjuk rajta a húst. Beletesszük a felaprított paprikát, paradicsomot, majd felengedjük vízzel és hagyjuk főni. Fűszerezzük.

Mikor kész, összekeverjük a tarhonyával. Isteni! Jó végre tarhonyát is enni:) Bár szénhidrát csökkentett, azért mégiscsak ebédre fogyasszuk, ennek az adagnak a fele még nem bűn!!!

 

Jó étvágyat!