Rozmaringos csirkemell vajban párolt fokhagymás almával
Gyors vacsora kellett, nincs sem időm, sem energiám sokáig pepecselni. Vajon mit csináljak? Kézenfekvő a csirke, hisz az hamar megvan:)
Hozzávalók:
Egy egész csirkemell
Egy vékony szelet angolszalonna
4-5 alma
vaj
két gerezd fokhagyma
rozmaring
só
Az angolszalonnát és a csirkemellet vékony csíkokra szeljük. A szalonnát feltesszük egy serpenyőbe pirulni. Mikor már majdnem jó, mehet bele a csirkemell. Fehéredésig pirítjuk (ha igényli, teszünk hozzá még egy kis zsiradékot). Engedni fog egy kicsi levet, ráhintjük a rozmaringot, és még picit pároljuk.
Az almákat gerezdekre vágjuk, és a magházat eltávolítjuk. (meg is lehet pucolni, én nem szoktam). Pici vajon pároljuk. Mikor kicsit kezd barnulni, akkor mehet bele a fokhagyma, amit előtte apróra vágunk, vagy hagymanyomón átnyomunk. Pici édesítő mehet bele.
Egyszerű vacsora, gyorsan megvan, és finom!!!! Ja, és főként ch-ban nem gazdag:)