Repülő krémes - másképp

2015.05.23 20:06

Imádom a repülő krémest. Különösen, amit anyukám csinál. Jó sok kalória van benne, ezért most igyekszem kerülni:) Ez a süti csak nyomokban emlékeztet rá, de így is nagyon finom.

Tészta:

25 dkg KF liszt (vagy más ch csökkentett)

7 dkg margarin

1 tojás

kis kanál szalakádé

2 ek vaníliás fehérjepor

2 mérőkanál Yummy Sweet édesítőpor

és annyi tej, amivel rugalmas tésztát kapunk.

Fentieket összegyúrjuk és három részre osztjuk a tésztát. Kisodorjuk és tepsi hátulján megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Krém:

A korábban elkészített hamis pudingot (elkészítését lásd itt: https://heg-hutobol-egeszsegesen.webnode.hu/news/hamis-csokipuding/) előkészítjük.

25 dkg margarint kikeverünk 21 mérőkanál Yummy Sweet édesítővel és 3-4 kanál vaníliás fehérjeporral. Mikor már sima, hozzá keverjük a csokipudingunkat.

Ha kihűltek a lapok, megtöltjük a krémmel és hűtőbe tesszük pihenni, hogy megdermedjen a krém.

Akár másnapig is. Jól összepuhul, és nyaammmmmi!!

 

Jó étvágyat!