Paradicsomos, póréhagymás frittata

2015.08.09 08:29

.

Laktató és finom. Sokáig eltelít... A frittata annyiban különbözik az omlettől, hogy lassú tűzön, tovább készül.

Hozzávalók:

Fél póréhagyma

6 db koktélparadicsom

4 db tojás

só, bors, őrölt kömény

3 kanál kókuszzsír

 

A hagymát felaprítjuk és a kókuszzsíron kezdjük párolni. Kózben a paradicsomot felszeleteljük, a tojást pedig felverjük a fűszerekkel.

Amikor jól megfonnyad a hagyma, beletesszük a paradicsomot, és a főzőkanállal szétnyomkodjuk. Kicsit hagyjuk érni a zsíron, majd hozzáöntjük a tojást. Csak annyira keverjük meg, hogy egyenletesen szétterüljön. Mikor egy kis kérget kap, ráteszünk egy fedőt és lassú tűzön 15 percig sütjük.

Akinek van serpenyőre, amiről levehető a nyél, be is teheti a sütőbe, a hatás még jobb lesz. (Természetesen ott fedő nélkül)

Így jól indul a reggel.

 

Jó étvágyat!