Paradicsomos, póréhagymás frittata
.
Laktató és finom. Sokáig eltelít... A frittata annyiban különbözik az omlettől, hogy lassú tűzön, tovább készül.
Hozzávalók:
Fél póréhagyma
6 db koktélparadicsom
4 db tojás
só, bors, őrölt kömény
3 kanál kókuszzsír
A hagymát felaprítjuk és a kókuszzsíron kezdjük párolni. Kózben a paradicsomot felszeleteljük, a tojást pedig felverjük a fűszerekkel.
Amikor jól megfonnyad a hagyma, beletesszük a paradicsomot, és a főzőkanállal szétnyomkodjuk. Kicsit hagyjuk érni a zsíron, majd hozzáöntjük a tojást. Csak annyira keverjük meg, hogy egyenletesen szétterüljön. Mikor egy kis kérget kap, ráteszünk egy fedőt és lassú tűzön 15 percig sütjük.
Akinek van serpenyőre, amiről levehető a nyél, be is teheti a sütőbe, a hatás még jobb lesz. (Természetesen ott fedő nélkül)
Így jól indul a reggel.
Jó étvágyat!