Palacsinta tésztában sült csirkemellcsíkok lenmagos bulgurral és uborkasalátával
Hozzávalók:
1 egész csirkemell
1 csésze bulgur
1 ek lenmag
ch csökkentett liszt, tojás, tej, pici só - a palacsintatésztához
1 kígyóuborka, ecet, édesítő, pici piros paprika - az uborkasalátához
Kókuszzsír a sütéshez
Csirkemellet jól megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. Palacsintatésztát készítünk a hozzávalókból. Sűrűbbet, mintha sima palacsintát sütnénk. Ebbe beleforgatjuk a csirkemellet, majd kókuszzsírban kisütjük.
A bulgurt összekeverük a lenmaggal, meghintjük kis sóval és forró vízzel felengedjük úgy, hogy épp egy ujjnyira lepje el. Lefedjük egy tányérral, vagy fedővel.
Uborkát vékonyra szeljük, besózzuk, aztán jól kinyomkodjuk a levét. A hozzávalókból elkészítjük az uborkasalátát.
Jó étvágyat!