Palacsinta tésztában sült csirkemellcsíkok lenmagos bulgurral és uborkasalátával

2015.08.18 13:55

Hozzávalók:

1 egész csirkemell

1 csésze bulgur

1 ek lenmag

ch csökkentett liszt, tojás, tej, pici só - a palacsintatésztához

1 kígyóuborka, ecet, édesítő, pici piros paprika - az uborkasalátához

Kókuszzsír a sütéshez

 

Csirkemellet jól megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. Palacsintatésztát készítünk a hozzávalókból. Sűrűbbet, mintha sima palacsintát sütnénk. Ebbe beleforgatjuk a csirkemellet, majd kókuszzsírban kisütjük.

A bulgurt összekeverük a lenmaggal, meghintjük kis sóval és forró vízzel felengedjük úgy, hogy épp egy ujjnyira lepje el. Lefedjük egy tányérral, vagy fedővel.

Uborkát vékonyra szeljük, besózzuk, aztán jól kinyomkodjuk a levét. A hozzávalókból elkészítjük az uborkasalátát.

 

Jó étvágyat!