Nyunyi szerint "töltött kesztyű":)))
Hozzávalók:
100 gr szénhidrát csökkentett tészta (esetemben gyermelyi)
450 gr kelbimbó
100 gr mexikói vegyeszöldség
100 gr. ch csökkentett liszt
kb 150 gr margarin
150-200 ml tej
1 tojás
szerecsendió, bors, só, fokhagymapor
200 gr bacon szalonna
Tésztát, kelbimbót, zöldségeket sós vízben megfőzöm. A margarinból , tejből és a liszből besamell mártást csinálok, befűszerezem. Mikor kész, belekeverem a tésztát, és a mexikói zöldségeket.
A baconszalonnával kibélelek egy őzgerinc-sütőt, vagy épp, amiben szeretném sütni. Belemehet a fele a tésztás egyvelegnek, rá szépen sorjázva a kelbimbó, majd újra a tésztás. A végén betemetem a maradék bacon szalonnával. És mehet a sütőbe.
Magas fokozaton sütöm, míg megpirul a szalonna.