Mézes ricottatorta
2014.11.22 17:45
Próba... Volt ricottám itthon és gondoltam egy merészet. Régebben láttam egy olasz receptet a neten, gondoltam kipróbálom. Mézes ricotta.
A recept a következő:
250 g ricotta
3 db kisebb tojás
0.5 dl méz
0.25 kávéskanál fahéj
0.5 citromból nyert reszelt citromhéj
1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
- A ricottát tálba tesszük, belekeverünk egy egész tojást és két tojássárgáját. Utána a fahéjat és a citromhéjat, mézet is hozzáadjuk.
- A két tojásfehérjéből kemény habot verünk, és mehet bele óvatosan, laza mozdulatokkal.
- Kivajazott tűzálló tálba tesszük. 150 ºC-ra előmelegített sütőben (légkeveréses üzemmódban) 35 perc alatt aranyszínűre sül. Langyosan fogyasztjuk.
A képen olyan guszta volt, gondoltam finom is. Mindenki képzeletére bízom:) És bár az enyém nem túl szép, de finom volt:)