Mézes ricottatorta

2014.11.22 17:45

Próba... Volt ricottám itthon és gondoltam egy merészet. Régebben láttam egy olasz receptet a neten, gondoltam kipróbálom. Mézes ricotta.

A recept a következő:

250 g ricotta

3 db kisebb tojás

0.5 dl méz

0.25 kávéskanál fahéj

0.5 citromból nyert reszelt citromhéj

1 ek vaj (a forma kikenéséhez)

  1. A ricottát tálba tesszük, belekeverünk egy egész tojást és két tojássárgáját. Utána a fahéjat és a citromhéjat, mézet is hozzáadjuk.
  2. A két tojásfehérjéből kemény habot verünk, és mehet bele óvatosan, laza mozdulatokkal.
  3. Kivajazott tűzálló tálba tesszük. 150 ºC-ra előmelegített sütőben (légkeveréses üzemmódban) 35 perc alatt aranyszínűre sül. Langyosan fogyasztjuk.

A képen olyan guszta volt, gondoltam finom is. Mindenki képzeletére bízom:) És bár az enyém nem túl szép, de finom volt:)