Jön a karácsony, kell a mézeskalács:)
Hozzávalók:
100 gr. teljes kiőrlésű búzaliszt
100 gr. teljes kiőrlésű grahamliszt
100 gr. teljes kiőrlésű rozsliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 kiskanál mézeskalács fűszer
2 tojás
2-3 evőkanál folyékony margarin
4-5 evőkanál méz
1 evőkanál folyékony édesítő
Elkészítés:
Mindent összekeverek egy tálban (először a száraz anyagokat, majd a többit fokozatosan) és összegyúrom a tésztát. Kinyújtom kb, fél ujjnyira, majd tetszőleges formákat szaggatok belőle. 5 percig sütöm magas fokozaton, majd hagyom hűlni. Az első adagot hagytam 10 percig, ugyan nem égett meg, de elég száraz lett. Úgyhogy maradjunk az 5 percnél:))
Idén először nem díszítem a mézeskalácsokat, mert még nem kísérleteztem ki a cukormentes cukormázat:))))
Boldog ünnepeket!