Isteni kelbimbó főzelék

2015.01.13 18:28

Hozzávalók:

450 g kelbimbó (én fagyasztottat használtam)
320 g tejföl (egy nagy)
1 nagyobb fej v. hagyma
1 leveskocka
kókuszzsír

pici tej
só, bors

 

A kelbimbót felteszem főni bő vízben, magas lángon. Bele mehet só, bors. A hagymát összeaprítom, kókuszzsíron párolom. 7-8 perc elteltével teszek a kelbimbóhoz egy leveskockát. Mikor már forr,  felét kiveszem és összeturmixolom, majd a dinsztelt hagymára teszem, abba belekeverem. Amikor már jól "elvegyültek" egymással, ezt is összeturmixolom. Amikor a maradék kelbimbó vize lobog, leöntöm róla, majd a hagymás kelbimbót összekavarom villával a még ép kelbimbók közé, aztán mehet rá a tejföl. Jól összekeverem és pici tejet hozzá öntve összerottyantom, hogy "főzelékes" legyen:) Sült virslivel tálalom.

Isteni!

 

Jó étvágyat!