Gombás "pite"
500 gr gomba, 3 db paradicsom, 1 db paprika, 1 fej hagyma
A hagymát pici kókuszzsíron megpárolom, aztán mehet bele az aprított paradicsom és paprika. Mikor már jól összefonnyadt, akkor mehet bele a szeletelt gomba is. Megfőzzük "pörköltnek", kevés lével.
3-4 marék KF liszt (nyilván annyi, amennyiből egy "egészséges" tésztát kapunk, amit tudunk nyújtani), 1 evőkanál tejföl, 1 evőkanál puha vaj, 1 db tojás, só
Ezeket összekeverjük, gyúrjuk, majd két részre bontjuk. Mindkét darabból kör alakot formázunk, és az egyiket a pitesütő aljára terítjük. Erre mehet rá a töltelék. Vigyázat! Inkább szűrjük át, mert nagyon leves lehet. (egyébként is fog még levet ereszteni). Aztán mehet rá a másik kör alakú tészta. Ezt lehet díszíteni, bevagdalni, megszórni azzal, amivel szeretnénk - ízlés szerint. Mindenképp érdemes tojással megkenni, hogy szép fényes legyen.
Előmelegített sütőben a tészta pirulásáig sütni magas fokozaton.