Fokhagymás csavar
Nem is desszert igazán. Bár a magam nevében állíthatom, számomra sokkal vonzóbbak ezek a sós-sajtos-magos dolgok, mint a krémes sütemények
Hozzávalók:
20 dkg KF liszt
20 dkg zsírszegény túró
fél csomag porélesztő
langyos víz
ízlés szerint só
édesítő
őrölt fokhagyma
1 tojás a kenéshez
magok a szóráshoz
a hozzávalókból kelt tészták készítünk és hagyjuk duplájára kelni. Mikor megkelt, átgyúrjuk és kétfelé vesszük. Téglalap alakúra nyújtjuk. Tetejét megkenjük tojással, bőven megszórjuk a magokkal (én rá is tapsikoltam, hogy biztos rajta maradjon). Kb egy cm-es rudakat vágunk belőle és betekerjük egyik végétől a másikig. Kb 15 percig sütjük magas hőfokon, míg kicsit megpirul.
Jó étvágyat!