Fokhagymás csavar

2015.05.18 18:20

Nem is desszert igazán. Bár a magam nevében állíthatom, számomra sokkal vonzóbbak ezek a sós-sajtos-magos dolgok, mint a krémes sütemények

 

Hozzávalók:

20 dkg KF liszt

20 dkg zsírszegény túró

fél csomag porélesztő

langyos víz

ízlés szerint só

édesítő

őrölt fokhagyma

1 tojás a kenéshez

magok a szóráshoz

 

a hozzávalókból kelt tészták készítünk és hagyjuk duplájára kelni. Mikor megkelt, átgyúrjuk és kétfelé vesszük. Téglalap alakúra nyújtjuk. Tetejét megkenjük tojással, bőven megszórjuk a magokkal (én rá is tapsikoltam, hogy biztos rajta maradjon). Kb egy cm-es rudakat vágunk belőle és betekerjük egyik végétől a másikig. Kb 15 percig sütjük magas hőfokon, míg kicsit megpirul.

 

Jó étvágyat!