Fehérboros fokhagymás sült hal

2015.07.21 20:02

Nem vagyok nagy hal-rajongó. Tehát úgy kell elkészítsem a halat, hogy meg tudjam enni:) Ez a recept azonban valóban bevált, ajánlom merészen azon társaimnak is, akik szintén nem fogyasztják sűrűn ezt az omega 3-ban gazdag állatot...

Hozzávalók:

2 nagyobb szelet hal (nekem épp Pangasius - ez volt a fagyasztóban)

fehérbor 1 dl

fokhagyma 5-6 gerezd

kókuszzsír 2 evőkanál

petrezselyem zöldje 2 g

só, kakukkfű, bors

 

A halat alaposan lecsepegtetjük, majd bedörzsöljük sóval és kókuszzsírral kikent tepsibe fektetjük.

A maradék alapanyagokat egy mixergépbe töltjük, összeturmixoljuk, majd a halra locsoljuk. Kb. 20-25 percig sütjük. (Én egy kicsit tovább, így az alja és a széle kicsit barnábbra sült, de szerintem így volt az igazi - de sütője válogatja)

Én a magam részéről friss salátával fogyasztottam.

 

Jó étvágyat!