Fehérboros fokhagymás sült hal
Nem vagyok nagy hal-rajongó. Tehát úgy kell elkészítsem a halat, hogy meg tudjam enni:) Ez a recept azonban valóban bevált, ajánlom merészen azon társaimnak is, akik szintén nem fogyasztják sűrűn ezt az omega 3-ban gazdag állatot...
Hozzávalók:
2 nagyobb szelet hal (nekem épp Pangasius - ez volt a fagyasztóban)
fehérbor 1 dl
fokhagyma 5-6 gerezd
kókuszzsír 2 evőkanál
petrezselyem zöldje 2 g
só, kakukkfű, bors
A halat alaposan lecsepegtetjük, majd bedörzsöljük sóval és kókuszzsírral kikent tepsibe fektetjük.
A maradék alapanyagokat egy mixergépbe töltjük, összeturmixoljuk, majd a halra locsoljuk. Kb. 20-25 percig sütjük. (Én egy kicsit tovább, így az alja és a széle kicsit barnábbra sült, de szerintem így volt az igazi - de sütője válogatja)
Én a magam részéről friss salátával fogyasztottam.
Jó étvágyat!