Diétás töltött paprika
Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
10 dkg zabpehely
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, fűszerpaprika
3-4 db paradicsom
pár darab TV paprika
0,5 l paradicsomlé
víz
ízlés szerint cukor
kókuszzsír
pici ch csökkentett liszt
Elkészítés:
A darált hússal összedolgozzuk a zabpelyhet, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a fűszereket. A tv-paprikának kivágjuk a csumáját, és szépen belenyomkodjuk a tölteléket (én nem nagyon szeretem a paprikába töltve, ezért csak kettőt raktam bele, az íze kedvéért). Ha több a töltelék, mint amennyi paprikánk van, gombócokat formálunk a maradék húsból.Egy nagy lábosba tesszük, öntünk rá 2-3 dl paradicsomlevet, hozzáadunk felkockázott paradicsomot és annyi vizet, hogy ellepje. Ha nincs paradicsomlevünk, ráboríthatunk 1 üveges lecsót is, ekkor nem muszáj hozzáadni a felkockázott paradicsomot. Addig főzzük, míg megpuhul.
Amikor kész, készítűnk rántást, amit a maradék paradicsomlével engedünk fel. Berántjuk a főzeléket és már kész is! Ízlés szerint édesíthetjük.
Jó étvágyat!