Diétás töltött paprika

2015.01.30 09:01

Hozzávalók:

50 dkg darált sertéshús

10 dkg zabpehely

1 kis fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

só, bors, fűszerpaprika

3-4 db paradicsom

pár darab TV paprika

0,5 l paradicsomlé

víz

ízlés szerint cukor

kókuszzsír

pici ch csökkentett liszt

 

Elkészítés:

A darált hússal összedolgozzuk a zabpelyhet, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a fűszereket. A tv-paprikának kivágjuk a csumáját, és szépen belenyomkodjuk a tölteléket (én nem nagyon szeretem a paprikába töltve, ezért csak kettőt raktam bele, az íze kedvéért). Ha több a töltelék, mint amennyi paprikánk van, gombócokat formálunk a maradék húsból.Egy nagy lábosba tesszük, öntünk rá 2-3 dl paradicsomlevet, hozzáadunk felkockázott paradicsomot és annyi vizet, hogy ellepje. Ha nincs paradicsomlevünk, ráboríthatunk 1 üveges lecsót is, ekkor nem muszáj hozzáadni a felkockázott paradicsomot. Addig főzzük, míg megpuhul.

Amikor kész, készítűnk rántást, amit a maradék paradicsomlével engedünk fel. Berántjuk a főzeléket és már kész is! Ízlés szerint édesíthetjük.

 

Jó étvágyat!