Bulgurkoch

2015.08.06 14:55

Szomszédasszonyom rizsfelfújtat készített. Annyira megkívántam, hogy rögtön alkotnom kellett valamit. De ugye rizst nem eszem, ezért helyettesíteni kellett. Nem tudtam, hogy miként viselkedik a bulgur ilyen esetekben, de a végeredmény önmagáért beszél:)

 

Hozzávalók:

140 g bulgur

4,5 dl tej

csipet só

édesítő ízlés szerint

vanília aroma

2 tojás

30 g margarin

 

A bulgurt a tejben feltesszük főni. Hozzáadjuk a csipet sót, a vanília aromát. Amikor megpuhult, hozzáadjuk az édesítőt is. A tojás sárgáját jól kikeverjük a vajjal, és hozzáadjuk a tűzről levett bulgurhoz. A fehérjét pedig kemény habbá verjük és a végén ezt is óvatosan belekeverjük. Én tettem hozzá kevés mazsolát is.

 

Jó étvágyat!