Gyömbéres virsli-kavalkád

2014.11.14 19:41

Nos, már megint "csak" benéztem a hűtőbe. Jajjjj, későn értem haza, mi lesz most, mi lesz a holnapi ebéd. Ilyenkor az ember képes a bűnözésre, így inkább nekiálltam a rendelkezésre álló alapanyagokból. Nézzük: két pár virsli, tejszín, gyömbér... Irány a konyhaszekrény... Hurrrrááááá! Találtam még szénhidrát csökkentett tésztát, így lassan összeállt a fejemben a dolog:)

Hozzávalók: 1 fej hagyma, két pár virsli, 20 dkg ch csökkentett tészta, só, bors, gyömbér, 200 ml zsírszegény tejszín

Szóval a titok: végy egy fej hagymát (én lilahagymát használtam, most épp ez volt kéznél). Kókuszzsíron párold üvegesre. Aztán a karikákra vágott virslit szórd rá, és pirítsd rajta. Nekem néhányat megkapott egy kicsit, barnábbak lettek (azok voltak a legfinomabbak). Sózd, borsozd. Aztán reszelj rá némi friss gyömbért. Ha már jól összeért, jöhet a tejszín, amivel nyakon önthetjük és összeforraljuk. Ezen műveletek közben a tésztát megfőzzük. Amikor kész, leszűrjük, és a virslis cucchoz keverjük:) Kicsit még rottyantunk rajta és VOILÁ, már kész is!!!!

Jó étvágyat!