Császármorzsa zabpehelyből - epervelővel

2015.06.26 19:22

Imádom a császármorzsát. Mindig a nagymamám jut róla eszembe.Nála szoktunk enni, amolyan igazán finomat. Bár ő smarninak hívta:) A neten keresgélve találtam rá a zabpelyhes verzióra és ezentúl állandó vendég lesz a konyhámban:)

Hozzávalók:

1,5 bögre zabpehely, 1,5 bögre zabpehelyliszt(vagy más ch csökkentett liszt), 2 bögre tej,1 csapott kk so, 4 ek cukornak megfelelő édesítő, 2 tojas. Sütéshez 4ek kokuszzsir

Epervelőhöz: eper, édesítő, útifű maghéj

 

A hozzávalókat összekeverjük, közben pedig a kókuszzsírt felhevítjük egy teflon bevonatú edényben. Beleöntjük a masszánkat.

Miután kicsit összeállt, elkezdjük kevergetni, majd apróbb darabokra vágni. Nem kell megijedni attól, hogy először kicsit nyúlós, mindig ráragad a főzőkanálra - elmúlik:)))

Az epervelőt bármikor elkészíthetjük és öntetként fogyaszthatjuk más édességhez is. Egyszerű az elkészítése. Az epret összefőzzük édesítővel, míg kisebb darabok lesznek belőle, mint egy dzsemben. Amikor kész, némi útifű maghéjat keverünk bele. Ettől lesz olyan "velős". VIGYÁZAT!!! Nem mindenki gyomra veszi jó néven egyből az útifű maghéjat!!!!

 

 

Jó étvágyat!